vier culturele instellingenéén organisatie
Educatie Educatie
Museum Flehite Foto: Henry Krul Museum Flehite

Het erfgoed, de geschiedenis en kunst van je eigen stad: in hét stadsmuseum van Amersfoort werken de leerlingen van alle leeftijden en niveaus aan de ontwikkeling van hun historisch besef.

Tijdens een rondleiding en/of workshop bij een van de wisselende kunsttentoonstellingen ervaren de leerlingen dat zij over een kunstwerk een mening kunnen vormen, die verder gaat dan ‘mooi’ of ‘lelijk’. Onze gespecialiseerde museumdocenten hebben veel aandacht voor ervarend en ontdekkend leren. Voor enkele projecten komt het museum naar school! Heb je specifieke wensen voor een programma op maat? Wij denken graag met je mee.

Meer informatie over Museum Flehite

Kunsthal KAdE Kunsthal KAdE

Bij Kunsthal KAdE staat hedendaagse kunst nooit ver van je bed! In onze educatieve programma’s brengen we leerlingen en kunst bij elkaar middels opdrachten, vragen en gesprek. Of u nu docent bent op het PO, SBO, VO of VSO, of pedagogisch medewerker op de BSO; u kunt met uw leerlingen bij ons terecht voor interactieve rondleidingen, kunstwijzers, voorbereidende lessen en maatwerk.

Elke vier maanden haalt KAdE kunst van over de hele wereld naar Amersfoort. Telkens gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Meer informatie over Kunsthal KAdE

Mondriaanhuis Mondriaanhuis

Van kleuters tot het MBO: het Mondriaanhuis biedt voor verschillende doelgroepen een passend educatieprogramma. In het geboortehuis van Piet Mondriaan reizen de leerlingen door het leven van de eigenzinnige pionier van abstracte kunst. Van Amersfoort naar Amsterdam en via Parijs uiteindelijk naar New York. De leukste manier om te leren is zelf onderzoeken, experimenteren en uitvoeren. Leerlingen gaan daarom in het museum actief aan de slag en kunnen ook zelf een kunstwerk maken. Heeft u speciale wensen? Het Mondriaanhuis denkt graag met u mee voor een programma op maat.

Meer informatie over het Mondriaanhuis

Educatie

Gezamenlijk aanbod

Museum Flehite, Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE zijn drie musea in Amersfoort, ieder met een eigen karakter en verhaal.  Op de website van ieder museum (zie links hierboven) vind je meer informatie over het educatief aanbod.

Maar ook samen hebben de Amersfoortse musea een aantal educatieve programma's ontwikkeld:

Kijk, kunst!

Amersfoort staat vol met kunstwerken. In musea, maar ook op straat, is veel te zien. Met Kijk, kunst! ontdek je samen met je leerlingen twaalf bijzondere kunstwerken in Amersfoort. Door middel van deze ‘digitale scheurkalender’ voor op het digibord tover je laagdrempelig en op eigen gelegenheid kunst tevoorschijn in de kals. Aan de hand van vragen, filmpjes en opdrachten leren jullie samen kunst te bekijken en bespreken.

Bekijk het programma

Lesson Up

Bereid je museumbezoek voor met een interactieve, digitale les in de klas! Op ons LessonUp-kanaal vind je lessen bij de vaste collecties en bij tijdelijke tentoonstellingen.

Naar LessonUp